Balletschool
Joke van der Kraan
Van Hoornbeekstraat 65A
2582 BS Den Haag
Telefoon: 070-3553176
www.jokevanderkraan.nl

Terug

Lesaanbod

Peuter/kleuterdans/Algemene dansvorming 3-6 jaar

Voor de kinderen van 3 tot 7 jaar wordt Algemene Dansvorming gegeven. Naast danstechniek wordt er veel dansexpressie gegeven Zo kunnen de kinderen spelenderwijs de vormentaal van hun lichaam ontdekken en er betekenis aan geven. 

Het dansplezier staat voorop en de eigen creativiteit in dans wordt gestimuleerd.

Algemene dansvorming wordt gegeven op de klassieke wijze en vanuit de dansexpressie

Kleuterballet 4-6 jaar

In deze les worden de kinderen spelenderwijs voorbereid op de klassieke balletlessen. Er wordt o.a. gewerkt aan houding en muzikaliteit.

Bekijk hier de kleding voorschriften.

Klassiek Ballet vanaf 6 jaar

In deze les wordt gewerkt aan de klassieke ballet techniek.  Er wordt o.a. gewerkt aan houding, souplesse, muzikaliteit door middel van oefeningen en combinaties.

Bekijk hier de kleding voorschriften.

Klassiek (jazz) 6-12 jaar

Klassiek is de basis van alle dansstijlen. Er worden eenvoudige oefeningen van het klassieke ballet aangeleerd. Daarnaast worden ook elementen van de Jazzdans geďntroduceerd. 
Steeds worden 4 Klassieke lessen afgewisseld met 4 lessen Jazz, waarbij de techniek steeds verder wordt ontwikkeld. Daarnaast blijft er ruimte voor de eigen dansexpressie en creativiteit..

Het resultaat is dat kinderen zich in het algemeen wat vrijer bewegen en door ballet wordt ook een goede lichaamshouding  gestimuleerd.

StreetJazz 6-14 jaar

Dansen op eigentijdse muziek! In deze les wordt gewerkt aan de jazzdanstechniek. Er wordt gewerkt aan coördinatie, isolaties, kracht, muzikaliteit en souplesse om te zorgen dat je verantwoord leert dansen en een goede basistechniek op bouwt.. Ook wordt er gewerkt aan een energieke, spectaculaire choreografie!

Bekijk hier de kledingvoorschriften

Moderne dans

Heerlijk dansen op mooie muziek. Modern is ooit ontstaan als tegenhanger van het klassiek ballet.  Een heerlijke expressieve en dynamische les waar o.a. wordt gewerkt aan spanning/ontspannng, ruimtegebruik, muzikaliteit, houding en flow.

Modern Jazz

In deze les worden de vloeiende, doorgaande lyrische bewegingen van de moderne les gecombineerd met strakke elementen uit de jazz les.  Een fijne les met het beste van modern en jazz samen.

Klassiek volwassenen

Vooral volwassenen die in hun jeugd met veel plezier klassiek ballet hebben gedaan ontdekken deze lessen.

Yoga

In deze snel veranderende tijd met een overmaat aan op ons afkomende beelden uit de hele wereld, 
is de mens in toenemende mate op zoek naar rustpunten. Bezinning op het leven dat langs flitst en 
de eigen rol daarin zijn daarbij centrale thema’s. 
Door de bewustwording van de eigen structuur opent yoga een weg naar geestelijk evenwicht en rust.

Hatha en Universele yoga gaan uit van fysieke inspanning en ontspanning en brengt daarmee het lichaam tot stabiliteit. Verschillende asana’s (lichaamshoudingen) dragen hiertoe bij, maar ook stukjes meditatie. De sensitiviteit daarbij is erg belangrijk en stimuleert een grotere helderheid van geest.

Het openen van de 7 chakra's (energievelden in het lichaam) is een belangrijk onderdeel van de les, met meditatie en beweging in stilte. Yoga beoefenen wordt als bevrijdend ervaren en dat is het ook. Het lichaam gaat prettiger aanvoelen en de geest wordt helder; het is een innerlijk genieten.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

       

Balletschool
Joke van der Kraan
Van Hoornbeekstraat 65A
2582 RC Den Haag
Telefoon: 070-3553176
Email:
jokevanderkraan@live.nl

Terug


 

 

 

 


Afbeeldingsresultaat voor facebook icoon