Balletschool
Joke van der Kraan
Van Hoornbeekstraat 65A
2582 BS Den Haag
Telefoon: 070-3553176
www.jokevanderkraan.nl

Terug

Docenten

 

 
De docenten zijn allen gediplomeerd en beschikken over ervaring in het lesgeven.
Door hun verschillende opleiding, achtergrond en belangstelling kleurt dit de lessen heel verschillend.
Bovendien is de ene docent vooral geschikt voor kinderlessen terwijl de andere docent meer tot zijn recht komt bij volwassen lessen.
Juist die verschillen werken in het docententeam heel inspirerend.
De inbreng van alle docenten heeft hier een prachtig en heel kleurrijk resultaat opgeleverd.


Joke van der Kraan


Joke heeft haar opleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar diploma voor pedagoge in de klassieke en moderne dans in 1971. Sinds die tijd geeft zij les in haar eigen school, waarbij de kinderlessen haar voorkeur hebben. 

Later heeft zij haar dansopleiding nog aangevuld met een aantal cursussen, met name op het gebied van dansexpressie, en heeft meegewerkt aan verschillende dansworkshops.
Ook deed zij de organisatie en artistieke leiding van de destijds jaarlijkse voorstelling.
In 1991 is Joke gestart met een opleiding voor yoga-lerares. Vanaf 1994 geeft zij yogalessen en met name Hatha yoga. 
Ook daarna heeft zij nog een aanvullende opleiding Universele Yoga van 3 jaar gevolgd bij Cor Thelen (Anandayai) in Den Haag / Leens. 

Joke integreert elementen van de dans in haar yoga-lessen en ook muziek, mantra’s en meditatie spelen daarin een belangrijke rol.

 

 ------------------------------------------------

Janine van den Heuvel Damen

 


Janine van den Heuvel Damen studeerde af als eerstegraads dansdocent aan de
Fontys Dansacademie in Tilburg. Nog steeds volgt ze veel bijscholing in binnen en buitenland. (Londen, New York, Polen) Ook heeft zij een certificaat behaald van de Russian Ballet Methology van Kalina Bogoeva. 

Na haar afstuderen verbond ze zich aan verschillende balletscholen in Den Haag en omgeving en gaf ze workshops bij het Nederlands Danstheater Move in, werkte ze voor Segbroek dans en gaf ze les op de Utrechtse Dansacademie. Ook geeft ze workshops voor Holland Dance. Voor het Nationale Toneel maakte ze een aantal choreografieën. Tijdens haar studie danste Janine in Verdi's opera 'La Traviata' in Zurich, Was ze choreograaf en danscoördinator voor 'Snorro’ de gemaskerde held van het RO theater. Ze danste in live, life, living op het CaDance festival en in Global water Dances the Netherlands. Haar vooropleiding volgde ze op de MusicAllFactory. Ook was Janine te zien als 'Roodkapje' in de Efteling en speelde ze in een aantal sinterklaas musicals. Ook is ze choreograaf bij het Rijswijksjeugdtheater. 

Janine is een gedreven docent die met veel enthousiasme haar passie en plezier in dans overbrengt op haar leerlingen. "In mijn lessen vind ik het belangrijk dat leerlingen heerlijk dansen, veel plezier hebben en veel leren!"

-------------------------------------------------

Van januari t/m mei is juf Janine met zwangerschaps verlof

Haar lessen op de dinsdag worden vervangen door Katelijn Lindelijer

Katelijn Lindelijer
Na het behalen van haar mbo dansdocenten diploma stroomde ze door naar het hbo.

Op de Fontys dansacademie studeerde ze 3 jaar in de richting danstheater en werd uitgekozen om een uitwisseling van 7 maanden te doen met de Escola Superior de Danca in Lissabon.Een bijzondere ervaring die haar liet besluiten daar te blijven en af te studeren als contemporary danseres in Portugal. Drie jaar heeft ze op verschillende plekken gedanst, voorstellingen speciaal voor kinderen en een grote opera productie die door Portugal tourde. Nu terug op Nederlandse bodem en actief als uitvoerende danseres in veelal projecten en met liefde werkzaam als dansdocente in en rond Den Haag.

 Moderne danslessen bij theaterschool Rabarber, in de schilderswijk, naschoolse opvang, balletscholen, theater De Vak in Delft en Ballet Barre Workouts in het Koorenhuis zijn de dingen waar ze vandaag de dag mee bezig is.  'Om anderen de liefde voor dans te laten ontdekken en om te zien hoe groot de kracht van dans is, geeft mij elke dag energie' Zonder dans is gewoon geen optie voor haar 

 

 

De lessen op de donderdag worden vervangen door Maria Pofillidou

​Maria Pofillidou

Maria is geboren in Duitsland met Griekse oorsprong kwam 2011 naar Nederland. 2015 heeft ze haar dans docent diploma op de theaterschool in Amsterdam gehaald. Since toen geeft ze vol time les in heel Nederland op dansscholen en werkt ze binnen het onderwijs aan educatieve ontwikkeling. Met plezier en passie draagt ze dans over aan kinderen in elke leeftijd. Naast Jazz, Modern en Ballet heeft Maria ook een passie en deel in de Latin Scene. 

 Tanja Reen


Tanja heeft haar dansdocenten opleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium en haar diploma voor Klassiek en Modern ballet gehaald in 1980.
Sindsdien is zij altijd verbonden geweest aan Balletschool Joke van der Kraan en heeft aan vele verschillende balletscholen en aan eigen kindergroepen lesgegeven. 

Het lesgeven aan kinderen, zeker op langere termijn, doet zij met plezier. 
Dit omdat bij hen zo duidelijk de fysieke ontwikkeling te zien is, maar ook
de steeds groter wordende uitdrukking in de dans. 
Bij het ene kind meer binnen de techniek als de mogelijkheden daar zijn en 
bij het andere kind meer in de expressie.
Ieder kind ontwikkelt zich binnen de eigen mogelijkheden als dit met plezier 
wordt beleefd. 

Zo ook de volwassenen aan wie zij les geeft. Het geeft haar al vele jaren veel 
voldoening om te zien dat binnen de techniek, die wordt aangeleerd, er veel ruimte is voor uitdrukking van gevoel, verbondenheid met het lichaam door ademhaling en het laten samengaan van beweging en muziek. 
Zij volgt wekelijks training en verschillende nascholing cursussen per jaar om zich te laten inspireren voor haar lessen.

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------

 

 

Simone Charles

Vanaf september geeft
In 2003 is Simone begonnen met lesgeven in BODYBALANCE®, naast het lesgeven van holistische groepsfitness en trainingsprogramma’s. Om zich te verdiepen in de yoga-filosofie heeft zij een docentenopleiding gevolgd voor Hatha-yoga en kinderyoga bij opleidingsinstituut Fiore Osmose Yoga te Den Haag.
Haar diploma’s heeft zij behaald in 2013. Momenteel is zij docent in de opleiding tot Hatha-Yoga.

Simone geeft daarnaast lessen kinderyogalessen en Hatha-Yoga voor volwassenen in Den Haag. Yoga is voor haar een levenskunst en deze kunst wil zij graag overbrengen aan haar deelnemers.  Voor haarzelf is dit proces doorlopend en vernieuwend; een vast onderdeel in haar leven, dat grote voldoening geeft. Het begint bij de uitvoering van oefeningen (asanas); de juiste uitoefening, ademhaling en concentratie zijn essentieel. Langzamerhand ontstaat zelfbewustzijn en wordt dit verder uitgediept.

Tai-chi, yoga, pilates en meditatie vormen een onderdeel van haar lesmethode. Stap voor stap, met de focus op bewustwording, ademhaling en hierdoor thuiskomen in je eigen lijf. Dit kan heel meditatief zijn of juist een serie houdingen die je de dynamiek van yoga laten ervaren. Zij stelt haar creativiteit in dienst om jou als mens persoonlijk te prikkelen in je ontwikkeling waardoor het uitoefenen van yoga binnen je eigen grenzen een plezierige manier van bewegen wordt. 
Simone volgt verschillende nascholing cursussen per jaar om zich te laten inspireren voor haar lessen.